Sağlıklı ve İri Yapılı
Boğalar genellikle sağlıklı ve iri yapılı kişilerdir. Çoğu Boğa burcu insanı güçlü bir fiziğe sahiptir. Uzun çalışma saatlerinde kolay kolay yorulmazlar. Hastalık hastası bir Boğa yok denecek kadar azdır. Hastalanmayı zayıflık olarak görüp kabullenmeseler de, baş edebileceklerini anladıklarında sabırla doktorun söylediklerini yerine getirir ve sonuna kadar tedaviyi uygularlar. Boğa burcu, vücudun ense ve boğaz bölgesi üzerinde etkili olduğundan, soğuk algınlığı ve anjine yakalanmaları diğer insanlara göre daha fazladır. İstatistiklere göre gut hastalığına daha çok Boğalar'da rastlanır. Bazı Boğalar'ın, ses telleriyle ilgili hastalıklara yakalandığı görülür. Boğaz bölgesinde yer alan tiroit bezinin salgıları dengesiz olabilir. Hemen hemen aynı miktarda yemelerine rağmen birçok Boğa, diğer insanlara göre daha kiloludur. Bu nedenle düzenli sağlık kontrollerinden tiroit salgılarına baktırmaları yararlı olacaktır.
Vitamin ve Mineraller Dengesi
Doğum haritanızda Venüs'ünüzü kontrol edin. Önerdiğiniz besinleri doktorunuza danışarak kullandığınızda daha sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz. Doğum haritalarında Venüs etkileri ağır basan kişilerin (Boğa burcuysanız veya Yükselen burcunuz Boğa ise) vücutlarındaki mineral ve vitamin dengesine dikkat etmeleri gerekir. Vitamin dengesi olarak A (carotene), K, E, niasin, mineral olarak ise bakır, çinko, biotin, iyot, inositole dikkat etmek gerekir. Venüs'ün bozuk açılarında, vücuda giren şeker ve karbonhidratlar kolay kolay yakılamaz ve direkt yağa dönüşürler. Bu besinlerden kaçınılması doğru olacaktır.
Oranlarını dengeleyemeyeceğinizden dolayı bakır ve K vitamini alımı doktor tavsiyesi eşliğinde ayarlanabilir. Okyanus algı, klorella, bol klorofil ve iyot ihtiva ettiği için çok faydalıdır. Bunun dışında;
İyot İçeren: Kuşkonmaz, soğan, sarımsak, havuç, bezelye, domates, ıspanak, deniz ürünleri, iyotlu tuzlar.
Vitamin A içeren: Süt, tereyağı, peynir, yumurta, muz, balık yağı, sarı ve yeşil renkli tüm sebze grubu, bamya, ıspanak, avokado, mango, papaya, ananas, portakal, kayısı, balkabağı, et ve ciğer ürünleri.
Vitamin E içeren: Tereyağı, süt, peynir ürünleri, bitkisel sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta, kahverengi pirinç uygundur. Patates cipsleri, tuzlu fıstık, fındık gibi çerezler vücuttaki E vitaminini eksiltir ve yok eder. Bu tip besinler klorlu maddelerle kaplanarak hazırlanır (Unutmayın, klorlu bu çeşit yiyecekler ve klorlu su, vücuttaki E vitaminini yok eder).
Vitamin K içeren: Yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, süt, domates, havuç, yulaf.
Bakır içeren: Deniz ürünleri, taze ciğer, badem, patates, üzüm, salatalık, mısır, kuşkonmaz.
Çinko içeren: Buğday tohumu, sebzeler, limon, kestane, soda, bal, deniz, hayvanlarının çoğu, soğan, kuru maya.
Biotin içeren: Maya, baklagiller, et, midye, faydalı besinler arasındadır.