Hareketsiz Bir Yaşam
Çoğu Oğlaklar ilerleyen yaşlarında eklemlerinde sorun yaşayabilirler. Çünkü bu, çoğunlukla fazla hareketli olmayan yaşam tarzlarının sonucudur. Dişleri sağlam olduğu kadar hassastır da, bu nedenle sıkça dişçiye giderler. Melankolik oldukları ve çok fazla çalıştıkları için strese bağlı hastalıklar kapılarını sık sık çalar. Aslında baskıya, zor şartlara karşı doğal bir dayanıklılığı vardır. Fakat işleri söz konusu olduğunda, ancak bağışıklık sistemleri iflas ettiğinde durmaları gerektiğini anlarlar. Bu yüzden ihmal edilen küçük problemler ileride büyük sorunlar doğurabilir. Yüksek tansiyon ve uykusuzluk da fazla çalışmalarından kaynaklanan başlıca Oğlak hastalıklarıdır. Kemikleri çok hassas olan Oğlak insanları, spora özel zaman ayırmayı prensip edinmelidir. Aksi takdirde, hareketsizlikten kaynaklanan kemik hastalıkları, eklem tembellikleri sorun olabilir.
Vitamin ve Mineraller Dengesi...
Satürn gezegeninin etkileri ağır basıyorsa (kuvvetli Satürn açıları, yükselen Oğlak burcu, Güneş Oğlak burcunda, 6. evde Satürn veya 6. evde Oğlak burcu varsa) vücutlarındaki bazı mineral ve vitamin dengesine dikkat etmeleri gerekir. Vitamin olarak; A, C, D, (veya Güneş ışığı) P, kalsiyum, fosfor, magnezyum, bakır, selenyum.
Satürn açıları, vücuttaki olası eksiklikleri size gösterecektir. Satürn açıları bozuksa kemikler ve dişler için gereken vücuttaki silis ve florin oranı dengesizdir.
Aşağıda verilen besinler de Oğlaklar için yararlıdır.Florin içeren: Lahana, kuşkonmaz, karnabahar, patates.
Silis içeren: Arpa, yulaf, soğan.
Selenyum içeren: Tüm deniz bitkileri, balık, karaciğer, maya, selenyumlu toprakta yetişen tüm sebzeler, mısır, bezelye, buğday, mercimek.
Vitamin A içeren: Süt, tereyağı, peynir, yumurta, muz, balık yağı, sarı ve yeşil renkli tüm sebze grubu, bamya, ıspanak, avokado, mango, papaya, ananas, portakal, kayısı, bal kabağı, et ve ciğer ürünleri.
Bakır içeren: Deniz ürünleri, taze ciğer, badem, patates, üzüm, salatalık, mısır, kuşkonmaz.
Vitamin D içeren: Güneş ışığı, en doğal olanıdır. Güneş ışığı, deri üzerine düştüğü zaman vücut onun içindeki maddeyi D vitaminine dönüştürür. Bunun dışında tereyağı, krema, somon balığı, balık yağı, yumurta sarısı, yeşil salatalar, sür ürünleri.
Kalsiyum içeren: Süt ürünleri, kemikli et, yağlar, yoğurt, ceviz, fındık, badem, brokoli, limon, portakal, bamya, bezelye, karnabahar.
Fosfor içeren: Balık, et, yumurta, fırın patates.
Magnezyum içeren: Fıstık, bezelye, yeşil sebzeler, deniz ürünleri, esmer ve beyaz pirinç, portakal, hindistan cevizi seçilebilir.