Hastalık Hastası
Sağlığına çok önem verdiğinden Başaklar'ın çoğu düzenli egzersiz yapar. Genelde sebze yemeklerini tercih ederler.Başak burcu, sinir sistemini ve bağırsakları yönetir. Bağırsaklar üzerinde etkili diğer burç, Yengeç'in aksine, düzenli, dengeli beslendiği için daha az sorun yaşamaları beklenir. Ancak, çok hassas olan sinir sistemleri ve kuruntulu yapıları, dolaylı olarak mide ve bağırsak rahatsızlıklarına neden olabilir. Aslında sağlam bir vücuda sahip olan Başak, fazla hastalanmaz. Fakat doğuştan hastalık hastası olduğu için sürekli şikayet edecek bir şey bulur. En ufak bir problemde hemen doktora giderler. Gerçekten hastalandığında uslu bir çocuk gibi doktorun tüm söylediklerini yapar.
Vitamin ve Mineraller Dengesi...
Doğum haritalarında Merkür gezegenin etkileri ağır basıyorsa (kuvvetli Merkür açıları, yükselen Başak burcu, Güneş Başak burcunda, 6.evde Merkür veya 6.evde Başak burcu varsa), vücutlarındaki bazı mineral ve vitamin dengesine dikkat etmeleri gerekir: Vitamin olarak; D (veya gün ışığı), B1, B6, B12, B15, kalsiyum, niasin, potasyum, magnezyum, fosfor, bira mayası. Mineraller vücuda kalsiyum alımını dengeler. Kalsiyumun vücut tarafından kullanılmasına fosfot, magnezyum ve C vitamini yardımcı olur. Örneğin kalsiyum almadan 30 dakika önce, 1 limon veya portakal suyu içmek de aynı işi görür. Bu, kalsiyumun vücut tarafından tutulmasını kolaylaştıracaktır. Ayrıca;
Vitamin D içeren: Güneş ışığı, en doğal olanıdır. Güneş ışığı, deri üzerine düştüğü zaman vücut onun içindeki maddeyi D vitaminine dönüştürür. Bunun dışında terayağı, krema, somon balığı, balık yağı, yumurta sarısı, yeşil salatalar, sür ürünleri.
Kalsiyum içeren: Süt ürünleri, kemikli et, yağlar, yoğurt, ceviz, fındık, badem, brokoli, limon, portakal, bamya, bezelye, karnabahar.
Fosfor içeren: Balık, et, yumurta, fırın patates.
Magnezyum içeren: Fıstık, bezelye, yeşil sebzeler, deniz ürünleri, esmer ve beyaz pirinç, portakal, hindistan cevizi.
Vitamin B1 içeren: Maya, et, fıstık, rafine edilmemiş pirinç, soya fasulyesi.
Vitamin B12 içeren: Sakatatlar, ciğer, yumurta sarısı, süt.
Vitamin B15 içeren: Esmer pirinç, bira mayası, balkabağı, susam, rafine edilmemiş tahıllar.
Niasin içeren: (bir çeşit B vitaminidir): Bira mayası, beyaz ve kırmızı et, balık, süt.
Vitamin B6 içeren: Yeşil yapraklı sebzeler, muz, tahıllar.
Potasyum içeren: Patates, soya fasulyesi, salatalık, hardal tohumu, ıspanak, domates, kiraz, elma, erik, muz, kavun, karpuz sağlığınız için önemlidir.