Manyetik Mıknatıslar
Akrep burcunun yönetici gezegeni Plüton'dur. Plüton astrolojide bilinmeyen, derinde yatan, gizemli ve güçlü bir yapı ile ilişkilendirilir.Ayrıca kişinin seksüel yaşam tarzı, cinsel organların işleyişi ve hormon akışı ile bilgileri de yansıtır. Akrep burçlu insanlar duygularını çok derinden yaşarlar. Duyumsamaları yakıcıdır. Yoğun duyguları kıskançlıklarının sebebi olabilir. Bu nedenle zor hastalıklar onları gelir bulur. Çoğu zaman bir Akrep'in yakalandığı hastalığın teşhis edilmesi zordur. Uzun tahliller ve araştırmalar sonucu neticesiz kalan çok sayıda vakaya rastlanmıştır. Hastalıklarının çoğu hırslarından dolayı oluşan psikosomatik tabir edebileceğimiz niteliktedir.
Cinselliklerini herkes kadar yoğun yaşamak isterler. Diğer burçlardan tek farkı Akrepler'in vücut elektriklerinin doğuştan fazla yoğun ve cinsiyet hormonlarının daha hızlı çalışmasıdır. Üzerlerinde taşıdıkları yüksek manyetik enerjileri ile bir etki alanı oluştururlar. Kendilerinin bile çoğu zaman farkında olmadıkları bu alan sayesinde, etrafındaki insanları bir mıknatıs gibi kendilerine çekerler. Bu yüzden Akrepler'e manyetik mıknatıs denir.
Vitamin ve Mineraller Dengesi...
Doğum haritalarında Plüton gezegeninin etkileri ağır basıyorsa (Akrep burcuysanız veya Yükselen burcunuz Akrep ise) şu ana kadar bahsettiğimiz tüm mineral ve vitaminler gündeme gelir. Plüton ana enerjinin döngüsünü sağladığı için özellikle vücudun ihtiyacı olan tü vitamin ve mineralleri dengeli kullanması önem kazanır. P vitamini deposu olan, kayısı, siyah üzüm, kiraz, limon, portakal, erik, kuşburnu, biber ve maydanoz çok yararlı besinlerdendir.
Uygun Besinler:Vitamin B2 içeren: Peynir ürünleri, süt, tavuk, sakatatlar, balık ürünleri, yumurta, soya fasulyesi, lifli sebzeler, badem.
Vitamin B7 içeren: Yeşil yapraklı sebzeler, muz, tahıl.
Potasyum içeren: Patates, soya fasulyesi, salatalık, hardal tohumu, ıspanak, domates, kiraz, elma, erik, muz, kavun, karpuz.
Biotin içeren: Maya, baklagiller, et, midye.
Kalsiyum içeren: Süt ürünleri, kemikli et, yağlar, yoğurt, ceviz, fındık, badem, brokoli, limon, portakal, bamya, bezelye, karnabahar.
Fosfor içeren: Balık, et, yumurta, fırın patates faydalı besinler arasındadır.